hittem, bíztam, reméltem.

2010.11.28. 20:20 - viktornaplo

"Hittem, hogy minden óceán átúszható..
Már nem hiszek, csak messze repülni volna jó."

 

Hittem, bíztam, reméltem. Hittem, hogy van itt jövőm. Bíztam benne, hogy jobb lesz itt élni. Reméltem, hogy tudok változtatni a dolgokon. Most viszont már úgy vagyok, mint Jean Reno: Jöttem, láttam, visszamennék. - nade hová?

10 évvel ezelőtt még nemnagyon fordult volna meg a miskolciak fejében, hogy nappal a mellékutcákban, vagy éjszaka a belvárosban folyamatosan a hátuk mögé kelljen figyelni. Eltelt egy évtized, és alapjában változott meg minden. Az avason, a vörösmartyn, az újgyőrin, meg a vasgyárban már lassan nappal is veszélyes a gyalogos közlekedés, nem hogy éjszakánként. Fosunk átmenni  éjszaka az aluljárón a Búzán, meg az újgyőrin a buszra várni, nehogy valami para legyen. Lehet tagadni, meg nem foglalkozni vele, de ez így van. Fosnak a zsaruk is, meg az úgynevezett "rendvédelmi szervek" is. Vasgyári rendőrörsön a 3. próbálkozás után veszik csak fel a telefont (jobb esetben) ha hívod a 107-et. Ez mi?

Eltelik még 10-20 év, aztán ott tartunk majd, hogy nincs közbiztonság, nincs munkahely, nincs semmi, csak egy magyar Compton. Drogos köcsögök, stukkeres  trollok, meg halott öregek mindenhol. Én meg DVTK meccsre akartam vinni a gyerekem.. (már ha lesz egyáltalán)

Régen nem tetszett, hogy mindenki megy el innen külföldre, pestre, dunántúlra.. Miért ne teremthetnénk meg itt azt, ami máshol megvan? Aztán jött a felismerés: szarból, várat.. Egy lehetőség van, elhúzni innen amíg lehet. Akár mennyire is imádom a városom, akár mennyire is itt akartam leélni az életem, fel kell ébredni. Itt nem lehet hosszú távra tervezni.

simibuli

2010.11.27. 23:59 - viktornaplo

Reggelre leesett az első hó. Mivel napközben fagypont felett volt a hőmérséklet, igy elég hamar latyak lett belőlle, de azért igy is szép. Mért van olyan érzésem, hogy karácsonykor +10°C lesz?

Este tali Tédével meg Dáviddal, aztán spár. A busz 18:45kor indult Ongára, amíg vártunk rá sörözgettünk a megállóban. Kiértünk, Zsuzsi meg Bubszi csinált pizzát, azt be is támadtuk egyből. Lassan megérkezett mindenki, aztán olyan 20:20körül Simi is betoppant. Kicsit furán jött ki, de végül is maga a buli jól sikerült. Dávid meg Bubszi mesélt olyan történeteket.. hát tekeredtem a nevetéstől. "Fiam, ugye nem akarsz lehugyozni?" Iszogattunk, beszélgettünk, sütiztünk, egész jól éreztem magam. Végül éjfél fele jöttünk el, de az a hazaút.. "Ez egy nőlény sofőr?" Valahogy hajnal 1kor értem haza. Egyébként sikeresen elvágtam a tenyerem, és össze véreztem a felsőmet.. ZSÍR!

érték

2010.11.25. 18:56 - viktornaplo

Megtaláltam magam ezekben a régi zenékben. Eddig is szívesen hallgattam az efféle számokat, de most... Jobban megfog mint ezek a mostani felvágós, semmitmondó, nyávogós műmájer szarok. Persze tisztelet a kivételnek. Ezeknek a zenéknek igazi értéke és mondani valója van.
 

Piramis - Kóbor Angyal

 

Edda - Ünnep

2010.11.22. 18:58 - viktornaplo

Simon & Garfunkel - The Sound of Silence

süti beállítások módosítása